Friidrott <3

Nu ska ni får se sjukt mycket bilder på det som betyder absolut mest just nu, titta och njut! :)
Miniatyrbilder!

XL-Galan 2011

Åhh, XL-Galan igår var sjukt kul. Angelica Bengtsson slog JWR (junior världsrekord) tre gånger och hela Globen stog upp, och alla klappade. Det var coolt att få se det live. Jag tyckte att det var sjukt mycket publik, alla platser var ju nästan fulla, ca 9000 var ju dära!? men enligt Richard var det jätte lite publik, för något år sedan när han var dära var det 13000 i pubiken! Fast sen berättade han varför det inte var så många som kom iår... kan ni gissa varför!? Joo, för att inte Sanna Kallur skulle vara med! Det är ju lite coolt att det skiljer så mycket bara på en person. Då förstår man hur folkkär både Sanna och Jenny är. Sen sprang ju våra 98:or ungdomsstafetterna på förtävlingarna, och det gick bra fast dom gick tyvärr inte till någon final någon av lagen! Men jag kan lova att det är otroligt kul allt runt omkring, man känner sig som en stjärna när man ska värma upp och gå in på banan och allt! Sen ser man en massa kändisar.

Innan dom stora tävlingarna hade börjat skulle jag, Hedvig, Klara och Emma gå och kolla om dom hade något gott att äta, och vi hittade en lite kiosk, men självklart var det hur lång kö som hellst, så Emma och Klara ställde sig i kön och tyckte att jag och Hedvig borde gå bort och leta om vi hittade någon annan kiosk som sålde korv, så vi igck iväg och letade, och vi hittade grejer, men inte riktigt rätt grejer, som vi sa till Klara och Emma när vi kom tillbaka till dom:
- Vi hittade popcorn, Linus Thörnblad och två fullgubbar, men ingen korv!
Hahha fullgubbarna var lite läskiga, när vi hade köpt popcorn och var påväg tillbaka till Klara och Emma var det två gubbar i 40-års ålderna som gick förbi oss och typ bah:
- Nej men hej tjejer, vart ska ni gå?
- Ähmm, till våra platser hade vi tänkt
- Jaha okej, vilket sammanträffande det ska vi oxå! Lycka till med att hitta era platser!?
Sen sprang jag och Hedvig tillbaka till våra platser, och efter ca 30 minuter kom Emma och Klara tillbaka och då var Emma arg! Typ såhär sa hon:
- Asså guuuud, vi stog i kön i 30 minuter sen när vi kommer fram så är det slut på grillad korv!!!
Aja nu ska jag inte uttråka er mera, det var iaf sjukt kul, och som vi skrattade!
XL-Galan 2011

Hejhejj allihopa!!

Idag ska jag till Globen och kolla på friidrottstävling, först springer några 98:or från våran friidrottsgrupp ungdomsstafetten, sen börjar dom stora tävlingarna med friidrottsstjärnor från hela världen! Ska bli super kul. >Nu har jag faktiskt varit där 2009, 2010 och 2011. Och 2009 sprang jag oxå stafetten, åhhh jag kommer ihåg hur sjukt kul det var! men iaf det var väl det som jag tänkte berätta, jag tar nog en massa bilder, så det kanske kommer upp några hära på bloggen sen. 

:D
Sen kan jag bjuda på ett par bilder från förra året!! Fast då hette den GE-Galan

 

HeaderJag har faktiskt gjort en ny header, men jag är inte så bra på att sätta in såna så jag väntar tills Maria kommer hem från USA, så hoppas jag på att hon vill hjälpa mig :)

Svar

Svar från frågestunden:

hur kan du vara så bra på friidrott? Hahah, det tycker jag inte ens att jag är...

hur är det med foten? ;) Hmm, sådär... nu har jag ju även ont i hälen, så det går ju iaf inte åt rätt håll...

hur kan du vara så sööt? ♥ Höhöhö xD

Har du några posters i ditt rum? En massa ;D

Vilken är din favorit serie elr program? Solsidan helt klart! <3

När fyller du år? 31 maj

Favortiämne i skolan? SO, Idrott och Fotboll

Vad läser du för språk? Spanska

Vilken linje och vilket gymnasium vill du gå på? Jag vill gå samhälle med friidrottsinriktning, på celsius tror jag! 

Roligaste resan? Ojj, alla resor är roliga på sitt sätt.

Plattar du håret? Ibland

Hur ofta tränar du? Måndag x2, tisdag, onsdag, torsdag x2, fredag och lördag

Fotboll/Friidrott? Friidrott just nu

Löpning/hopp Båda, emn hopp tror jag, och häck <3

Uppsatt hår/utsläppt hår Uppsatt

Utomlands/hemma Båda två

Tävling/träning Tävling

Träning/match Match

När får du börja träna igen? Ojj, det har jag inte någon aning om, men det lär ta ett tag... "/

Sanna Kallur/Jenny Kallur BÅDA :D <3

Anna Haag/Charlotte Kalla BÅDA DÄR MED :D <3

Maria PH/Anja Pärson Maria PH

Zlatan/Messi Messi

Emma Green/Kajsa Bergqvist Emma Green

Barcelona/Milan Barcelona

Helena Ekholm/Anna-Carin Zidek Helena Ekholm

Emil Jönsson/Marcus Hellner Emil Jönsson

Carolina Klüft/Jessica Samuelsson Hmm, Carro tror jag :)

Michel Torneus/Christian Olsson Michel Tornèus

Therese Alshammar/Sarah Sjöström Therese Alshammar


<3

Jag har så jäkla tråkigt just nu så vi kör igång med en frågestund! :)

:D

Tjena!

Jag är bäst på att blogga jag vet, men iaf!

Nu sitter jag hära och tycker lite smått synd om mig själv.... Jag har ju va fasen fått mega ont i hälen nu oxå, när jag har skor på mig kan jag knappt gå, hahah när jag sprang (!) till bussen idag, så trodde jag nästan att jag skulle börja gråta (!) såå ont gjorde det :S Aja det lär väl bli bättre snart ;)

Ses!


Inlägg

Hejhej!

Jag märkte att mitt förra inlägg var väldigt dramatiskt, tänkte bara tillägga att ibland räcker det med att bara vila någon vecka sen funkar det att träna som vanligt igen!

Aja iaf under helgen var Hanna hära, det var mega mysigt och i lördags var vi uppe till 04:00 sen somnade vi med lampan tänd, sen klockan 08:00 vaknade vi, eftersom att vi skulle ha fotbollsavslutning så 4 timmar sov jag den dagen xD Hahhah fast det var väldigt roligt iaf!

Ni kanske har märkt att jag har bytt bakgrund på bloggen! Header kanske kommer sen oxå ;)

Ikväll äre friidrottsträning :D

Aja puss och kram <3

Stressfraktur??

Hejhej Ida!

Jag skulle vilja veta mera om din fot, vad är det för skada du har? Hur känns det? Hur länge har du haft ont, hur länge kommer du ha ont? Är det något allvarligt? Vad är en stressfraktur?

För det är så att jag oxå har jätte mycket problem med en fot och jag ska till en sjukgymnast snart och jag tänkte om det kanske var samma skada jag hade?! Snälla svara!

Kram Anna <3

Hello, Anna :)

Så här är det, i sommras så sprang jag häck på maxfart och med spikskor nästan varje träning, och det är jätte mycket belastning för foten att springa så mycket. Men i början trodde jag att det bara gjorde ont när jag sprang häck och int när jag tex hoppade längd, men sen någon träning senare skulle vi hoppa längd och då kände jag på precis samma sätt i foten, men det var fortfarande inte så illa att jag inte kunde träna och tävla som vanligt. Utan jag åkte på DM några veckor efter, och klarade av att slutföra alla grenar även om jag hade ont i foten, sen hade vi träningsuppehåll med friidrotten i ca 3 veckor och under dom tre veckorna gick allt det onda i foten bort. När vi väl började med friidrottsträningarna igen, hade vi bara uppbyggnadssäsong, dvs vi körde bara en massa intervaller och styrka, och då kändes det precis som vanligt i foten, men direkt när jag skulle köra tex enbenshopp på vänster ben gjorde det ont.

I slutet av uppbyggnadssäsongen så var jag och tränade häck i Sätrahallen och då kom det onda i foten tillbaka, sen vilade jag några dagar och då var det borta igen, det var efter det allt började bli sämre och sämre. Richard, Hanna och Kristin tyckte att jag skulle gå till en sjukgymnast, men jag lyckades övertala dom att jag skulle slippa det, men sen efter Örebro Indoor Games, helgen 15-16 jan så var det så illa att jag inte längre lyckades övertala dom, Richard fixade en tid hos en sjukgymnast och lovade att både Han, Hanna och mamma skulle följa med, sen när den dagen väl kom så var jag jätte nervös, egentligen vet jag inte varför, jag tror det var att tänk om han skulle säga att det var en stressfraktur.... Och vad tror ni han säger, joo att det kan vara en stressfraktur och att vi måste åka och röntga foten direkt och det gjorde vi men röntgen bilderna visade inget så vi fick åka hem igen utan att veta vad det var för fel, men grejen var ju den att dom på sjukhuset sa att ibland så visar inte en vanlig slätröntgen om det är en stressfraktur eller inte. Så nu sitter jah här och kanske ska jag få en MR tid på fredag!

Till dina frågor:
Som du kanske förstod så vet jag inte riktigt var det är för skada men troligen någon form av överbelastning/stressfraktur. I början känns det nästan ingenting bara när man belastar foten med konstiga övningar så springa, jogga och gå går helt bra. Men efter ett tag så börjar det göra ont hela tiden och efter att jag hade kört ett rent teknikpass på 2 timmar hade jag riktigt ont efter, så ont att det tom gjorde ont när jag bara satt ner... Jag har haft ont sen augusti typ, men då  har det varit lite till och från. Hur länge jag kommer ha ont är helt omöjligt att säga, antingen kan jag börja träna som vanligt snart, om kanske ett par veckor, eller så tar det 2-3 månader, men är det riktigt farligt så skulle det kunna ta många månader. Grejen med mig är ju den att nu ska jag hellst belasta foten så lite som möjligt, så den blir ju svagare än den varit innan, så innan jag kommer kunna börja tävla kommr det behövas många träningar då kan kan "bygga" upp foten igen, och få tillbaka tekniken i alla grenar! En stressfraktur kan vara allvarlig och den kan absolut bli det om man inte sköter den rätt.

En stressfraktur får man av monotonträning, dvs man belastar samma muskler/ben väldigt mycket utan tillräcklig återhämtning, jag vet inte så mycket om just stressfrakturer men jag har hittat en bra hemsida där det står tex: 

Stressfraktur i foten

Symtom:

  • Smärta i samband med belastning, i princip vid varje stegnedsättning.
  • Vanligtvis kommer smärtan smygande och till en början går träning att genomföra men symtomen blir med tiden värre och hindrar dig tillslut helt.
  • Trycker du över området där stressfrakturen sitter ökar smärtan.

Hur skadan kan ha uppkommit:

Stressfraktur kan drabba hela foten men mest drabbade områden är mellanfotsbenen och hälen. Mellanfotsbenen är de ben som börjar inne i foten och går sen ut i var sin tå (1:a – 5:e mellanfotsben). Överbelastas skelettet mycket hårt kan det i slutändan uppstå sprickor, såkallad stressfraktur. Orsakerna är oftast yttre faktorer t.ex. felaktiga skor, för stor träningsmängd eller mycket träning på hårt underlag.

Vad du kan göra åt det:

Börja med att vila, undvik alla träning som framkallar smärta. Prova också att behandla med inflammationshämmande gel, 3 ggr/dag under ett par veckor, då skadan kanske inte har hunnit utveckla sig till stressfraktur än, utan området är bara inflammerat. Märker du efter denna period ingen som helst förbättring kontakta då idrottsläkare för röntgen.Det blev ett lååångt inlägg men hoppas du förstår, och hoppas det går bra hos sjukgymnasten! :)


Treårsjubileum!

Hejhejj!

Tänkte bara slänga in ett kort inlägg så ni vet att jag lever. För det gör jag, iaf slut snackat om det, idag är det Treårsjubileum för Susanna Kallurs 3 år gamla världsrekord på 60mh, fatta att det tog 7.68sek för henne att springa 60m MED häckar :O Det gör ju inte ens jag utan häckar.....
Så vi får väl säga grattis att världsrekordet fortfarande är Sannas, men nästa vinter kommer Sanna slå det :D

här ska ett 60 mh race se ut ( det går "rätt" snabbt) ;)FRIIDROTT <3

Hejhejj!

Idag var det prao, rätt kul orkar inte berätta så mkt mer, hände inget speciellt. Asså det är sjukt hur mycket jag längtar efter att får springa/hoppa/jogga, jag har inte gjort något av dom på typ mer än 2 veckor! Och jag har inte sprungit/hoppat i spikskor på ca 3 veckor... Och jag har inte kört en enda teknikträning utan att ha ont i foten sen i blrjan på augusti..... :( JAG VILL SPRINGA :D

Aja det var väl det jag tänkte säga!

16 sanningar

16  sanningar om mej , som du kanske inte visste


1. Jag har aldrig färgat håret
2 . Om någon säger något elakt till mig så tar jag aldrig åt mig det
3 . Jag älskar att titta på nästan all sport på TV, bara Sverige är med!
4 . Jag har rätt bar självförtroende
5 . Jag gillar att ha det tryggt och som det alltid brukar vara, jag gillar helt enkelt inte nya situationer som jag inte är van vid

6 . Jag längtar sjukt mycket tills vi ska till Falun med friidrotten
7 . Jag tuggar nästan alltid tuggummi
8 . Jag tuggar tuggummi jätte ofta
9 . Jag kommer typ bo i Göteborg i sommar, jag ska dit på Världsungdomspelen, Gothia sen till Farmors sommarstuga
10 . Jag har varit i Globen ca 7-8 ggr  
11. Jag har tävlat i Globen, på Stockholm stadion och Ullevi
12. Jag har aldrig brutit något
13. Jag har bara bott på två ställen
14. Jag hatar min fot
15. Det BÄSTA jag vet är att träna
16. Jag älskar att sitta och titta när det tex är friidrotts EM/VM/OS på TV
Uppdatering

Hejhejj, jag är bäst på att blogga jag vet!

Lite kort av vad som hänt (bara det intressanta)

*Sjukgymnasten sa att jag kanske hade en stressfraktur i foten men sen syntes det inget på röntgenbilderna, så jag ska kanske få göra en magnetröntgen...
* Jag får inte göra något som anstränger foten
* Jag var i västerås HELA helgen, på lördagen stötte jag kula (!) fast när jag skulle köra sista stöten landade jag jätte konstigt på samma fot som jag har ont i... Det gjorde sjukt ont så jag fick inte stöta något mer, sen på söndagen var jag "barnvakt" åt Emmas lillasyster Lisa, medans Emma tävlade. Hahhah det var iaf kul ;)
* Jag har varit på gurkspelen, 60m gick ganska bra, i längden hoppade jag bara ett hopp sen på 200m strök jag mig.
* Vi har sjukt mycket läxor den hära veckan, spanska x2, svenska´, SO x2, NO, Engelska och säkert något mer, snart dör man ju :S
* Igår på träningen körde jag Elsa och Maria special träning, vi fick köra medicinboll, expander och typ styrka, det var jobbigt kan jag lova!?
* På idrotten igår körde vi styrka, FATTA ATT JAG HAR KÖRT STYRKA I 3 TIMMAR DEN HÄRA VECKAN OCH DET ÄE BARA TISDAG :S
* Jag har inte tränat fotboll i skolan på, få se..... 11 gånger har jag missat pga av min underbara skit fot..

Det var väl lite snabbt om vad som har hänt, så känn er uppdaterade ;)


RSS 2.0